ClickCease Waarom maakt hond speelgoed kapot? - Pets Gifts
Eigen Magazijn 's-Hertogenbosch
Gratis verzending vanaf €59,00
Gratis achteraf betalen
Review Logo8.3 @ Kiyoh
0
Review Logo8.3 @ Kiyoh
0
Eigen Magazijn 's-Hertogenbosch
Gratis verzending vanaf €59,00
Gratis achteraf betalen

Waarom maakt hond speelgoed kapot?

Als je ooit hebt gezien hoe je hond zijn favoriete knuffel of speeltje aan flarden scheurt, heb je je waarschijnlijk afgevraagd waarom ze dat doen. Het kan frustrerend zijn, vooral als je net dat nieuwe speeltje hebt gekocht. Maar er zijn goede redenen waarom honden soms speelgoed kapotmaken. Laten we eens kijken naar de motieven achter dit gedrag.

1. Natuurlijk Kauwinstinct:

Kauwen is een natuurlijk instinct bij honden. Het helpt hen om hun tanden schoon te houden, hun kaakspieren te versterken en stress te verminderen. Als ze een stuk speelgoed kapotmaken, kan dit voor hen aanvoelen als een soort bevredigende kauwervaring.

2. Verveling:

Een van de meest voorkomende redenen waarom honden speelgoed kapotmaken, is verveling. Als een hond niet voldoende mentale en fysieke stimulatie krijgt, kan hij zijn energie richten op het vernielen van voorwerpen, inclusief speelgoed.

3. Opwinding en Stress:

Sommige honden scheuren speelgoed uit opwinding of stress. Dit kan gebeuren als ze te enthousiast zijn tijdens het spelen of als ze stress ervaren, zoals tijdens onweer.

4. Exploratie en Nieuwsgierigheid:

Honden gebruiken hun mond om de wereld te verkennen. Voor sommige honden kan het kapotmaken van een speeltje gewoon een manier zijn om te ontdekken wat erin zit. Ze willen weten wat er onder de huid of het oppervlak van het speelgoed zit.

5. Territoriaal Gedrag:

Sommige honden beschouwen hun speelgoed als hun eigendom en willen hun territorium markeren door het kapot te maken. Dit kan voorkomen als er andere honden of huisdieren in het huishouden zijn.

Wat Kun je Doen als je Hond Speelgoed Kapotmaakt?

1. Trainen, trainen en nog eens trainen: Als je hond ieder speeltje kapot maakt, weet hij gewoon niet hoe dat hij moet spelen, speel samen en speel het juiste spelletje, bijvoorbeeld een bal is geen kauw artikel, ga samen op pad om te apporteren met de bal, als je een water speeltje hebt gekocht ga dan samen het water opzoeken en laat je hond apporteren, wanneer je een bal of bijvoorbeeld een frisbee aan je hond geeft zonder samen te spelen, reken dan maar op dat dit speeltje direct kapot zal gaan.

2. Als je geen tijd hebt om te spelen: Berg het speeltje dan altijd op. Uit verveling of de natuurlijke kauwinstinct zal hij het speeltje kapot gaan bijten.  Voor de tijden dat je even geen tijd of zin hebt geef je hond dan een kauwartikel, zoals een Hertengewei, Olijfhout of andere speeltje die speciaal bedoeld zijn voor te kauwen. Maar ook bij deze speeltjes is toezicht altijd belangrijk.

Ben je opzoek naar hondenspeelgoed? Bekijk het assortiment van PetsGifts met een aanbod van meer dan 500 verschillende speeltjes zit hier ongetwijfeld het beste speeltje voor je hond tussen.